Skip to content

Dijital Pazarlamanızı Siber Saldırılardan Korumak İçin En Etkili 4 Yöntem

O_Blog_DP Siber Saldırılar 4 Yöntem

Günümüzde siber saldırıların şirketlere maliyeti çok yüksek olabilir. Siber güvenlik uzmanları, siber suçların yol açabileceği hasarları artık trilyon dolarlarla ifade ediyor. Ve bu siber tehditler, küçük işletmelerle büyük şirketler arasında ayrım yapmıyor. Bugün her ölçekte şirket bir siber saldırının kurbanı olabilir.

Araştırmalar, saldırıya uğrayan bazı küçük işletmelerin bundan kurtulamadığını gösteriyor. Siber suçlar yıkıcı olmaya devam ediyor. Kötü haberse bu saldırılar gelecekte artmaya devam edecek.

Siber güvenliğin sizin sorumluluğunuzda olmadığını ve bununla ilgilenmesi gereken ekibin BT ekibiniz olması gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak dijital pazarlamacıysanız, markanızın veya şirketinizin gizliliğini ve verilerini koruma konusunda BT ekibinizden daha az sorumlu değilsiniz.

Pazarlama tekniklerini kullanarak geniş bir kitleye ulaşmaya çalışıyor olmanız, sizi hackerlar için harika bir hedef haline getiriyor. Sosyal medya sayfanızda görünüşte zararsız bir bağlantı paylaştığınızı ve insanların onu tıkladığını hayal edin. Ancak bu bağlantı kötü amaçlı yazılım barındırıyorsa, bu bağlantıya tıklayan tüm kullanıcılara virüs bulaşacaktır. Ve saldırı, güvenilir bir çevrimiçi kaynak kullanılarak yapıldığında sonuçları çok daha yıkıcı olacaktır.

Dijital Pazarlamada Siber Güvenliğin Önemi

İyi bir dijital pazarlama stratejisi geliştirmek, şirketinizin büyümesi için çok önemlidir. Stratejinizi hayata geçirirken web sitenizden gönderdiğiniz e-postalara ve sosyal medya paylaşımlarınıza kadar tüm pazarlama kampanyasının güvenliğini de göz önünde bulundurmalısınız. Bunun ihmal edilmesi hem siz hem de müşterileriniz için gizlilik risklerine neden olabilir.

Dijital pazarlamayla ilgili öne çıkan siber saldırı biçimlerini kısaca özetlemek istersek:

  • İndirilen dosyalardan veya tıklanan bağlantılardan kötü amaçlı yazılım bulaşması
  • Tarayıcının ele geçirilmesi ve yeniden yönlendirilmesi
  • Verilerin ve diğer hassas bilgilerin çalınması
  • Kimlik hırsızlığı
  • Sahte haberlerin yayılması
  • Web sitesi saldırıları
  • Kötü amaçlı WordPress yazılımlarını sayabiliriz.

Bu tehditlerin yanı sıra, çoğu dijital pazarlamacının aşina olmadığı birçok başka siber saldırı türü de var.

Bir siber güvenlik stratejisine sahip olmak markanıza fayda sağlar. Kötü amaçlı yazılımlara karşı sağlam bir savunmaya sahip olmak en temel avantajlardan sadece biridir. İyi bir siber güvenlik stratejisi web sitenizi ve müşterilerinizin size emanet ettiği tüm verileri korur. Ayrıca, siteler arası komut dosyası oluşturmaya, hizmet reddi saldırılarına ve şifre kırmaya karşı da koruma sağlar.

Bu açıdan yaklaşırsanız, siber güvenliğin sadece BT departmanının sorumluluğu olmadığını düşünmeye başlayacaksınız. Şirketinizin hassas verilerinde bir ihlal meydana geldiyse veya sunucularınız saldırıya uğradıysa, bilgisizlik iddiasında bulunmak işleri çözmeyecektir. Siber güvenlik herkesin sorumluluğundadır.

İyi haber şu ki, şirketinizi siber suçlara karşı korumak imkansız değil. Siber güvenliğin sorun olabileceği dijital pazarlamanın en yaygın yönlerinden bazılarına ve işletmenizi bunlara karşı nasıl koruyabileceğinize bakalım.

Dijital Pazarlamanızı Siber Saldırılardan Korumak için 4 Yöntem

Dijital pazarlama yalnızca şirketinizin verileriyle değil, aynı zamanda müşterilerinizin bilgileriyle de ilgilendiğinden, pazarlamacıların kampanyaları uygulama konusunda çok dikkatli olmaları gerekir.

1. E-posta

E-posta pazarlaması bir şirketi tanıtmanın en etkili yollarından biridir. Dijital pazarlamadaki en yüksek yatırım getirilerinden birine sahiptir ve web sitesi trafiğini ve dönüşüm oranını artırmaya yardımcı olur.

Ne yazık ki, e-postaların kötü amaçlı yazılımların en sevilen dağıtım yöntemi olduğu da bilinmektedir. Saldırıların% 90’ından fazlası e-postalardan geliyor. Siber korsanlar, kimlik avı taktiklerini kullanarak bir sonraki hedeflerini bulmak için çoğunlukla e-postalardan yararlanıyor. Gerçek görünen, ancak gerçekte sahte web sitelerine bağlantılar veya kötü amaçlı ekler içeren e-postalar gönderiyorlar.

Siber korsanlar, sizden bilgi almak amacıyla bankalar, Paypal, Amazon, Netflix, devlet kurumları veya kuruluşlar gibi yasal kurumlardan gelen e-postaları sıklıkla taklit eder. Ve ardından gelen saldırı türü, verdiğiniz bilgilere bağlıdır.

Dijital pazarlama ekibiniz, bu tür saldırılara karşı savunmasızdır çünkü genellikle müşterilerle (veya müşteri kılığındaki hackerlarla) etkileşime girenler onlardır.

E-postalarınızı korumak için ekibin her üyesini bir kimlik avı e-postasını nasıl tespit edeceği konusunda eğitin. Güçlü bir parolaya sahip olmak ve e-posta servis sağlayıcınızın spam filtresini kullanmak da bu tehditleri uzak tutmanıza yardımcı olur.

2. WordPress

Bu listede WordPress’i görmek tuhaf görünebilir. Ancak siber güvenlik haberlerini takip ederseniz, WordPress’in en yoğun şekilde hedeflenen CMS platformlarından biri olduğunu göreceksiniz. Siber korsanlar saldırıyı başlatmak için genellikle platformun güvenlik açıklarını hedef alıyor. Diğer siber suçlular, WordPress ile birlikte kullanılan popüler eklentilerin güvenlik açıklarından yararlanıyor.

Siber korsanlar, eski yazılımların yanı sıra, sitenize sızmak veya aşağıdakiler dahil başka şekillerde kesintiye uğratmak için başka ağ geçitlerini de kullanabilir:

DDoS Saldırısı – Bu saldırı, website sunucunuzu ve websitenizi kırmak için çılgın miktarda trafik yaratır.

Siteler Arası Komut Dosyası – Bu durum, bir siber korsanı sunucunuza giren verileri çalmak için web sitenize kötü amaçlı bir kod eklediğinde gerçekleşir.

SQL saldırıları – Siber korsan websitenizin veritabanına erişim sağlamaya çalışır.

Parola Saldırısı – Kişisel bilgileriniz, geri dönüştürülmüş parolalarınız veya basit karakterler gibi zayıf parolaların kullanılması, siber korsanların verilerinize erişmesini kolaylaştırır.

WordPress hesabınızı çevrimiçi tehditlere karşı korumanın en iyi yolu, hesabınızı her zaman güncel tutmaktır. Otomatik güncellemeleri etkinleştirdiğinizde, bilinen güvenlik açıklarını giderecek güvenlik önlemlerini alırsınız. Hala güncellenmişlerse, kullandığınız eklentileri ve uzantıları kontrol etmeyi unutmayın.

Güçlü parolalar kullanın ve mümkünse iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin. Kötü amaçlı içeriği engellemek ve web sitenizi korumak için web sitenizin arkasına bir Web Uygulaması Güvenlik Duvarı da kurabilirsiniz. Dijital bir sertifika alarak web sitenizi de SSL ile şifreleyin.

3. Sosyal Medya

Milyarlarca insan şu anda sosyal medyada, bu da sosyal medyayı şu anda en etkili dijital pazarlama yollarından biri yapıyor. Facebook, YouTube, Instagram, Twitter ve WhatsApp gibi platformlar her yaş grubundan kullanıcıyla dolu. Ancak büyük fırsat büyük bir tehlikeyi beraberinde getiriyor.

Siber korsanlar, sosyal medya hesaplarını hedeflemeyi severler – sadece popüler insanları değil aynı zamanda sıradan kullanıcıları da hedef alırlar. Hesapları ele geçirmek, daha fazla hasara neden olmalarını sağlar. Saldırganlar, kişisel bilgilerinizi çalmanın yanı sıra, hesaplarınızı ele geçirmek ve profilinize saldırgan materyaller göndermek için giriş bilgilerinizi de çalabilir.

Pazarlama ekipleri için tehlike daha büyük, çünkü genellikle aynı sosyal medya hesabına birden fazla üye erişiyor. Giriş bilgilerinizin yayılmasını kontrol etmek için, tüm sosyal medya görevlerinizi yerine getirmek için bir sosyal medya yönetim aracı kullanabilir veya kimlik doğrulama bilgilerinizi korumak için bir parola yöneticisi kullanabilirsiniz.

Ayrıca, pazarlama ekibinizi, özellikle bağlantı içerenler olmak üzere, istenmeyen sosyal medya mesajlarının tehlikeleri hakkında eğitmelisiniz. Siber korsanlar hassas bilgileri paylaşmak için e-posta kullandıkları gibi, sisteminize saldırmak için Facebook ve diğer sosyal medya platformlarını da kullanabilirler.

4. CRM Yazılımı

CRM yazılımı, dijital pazarlamanın ayrılmaz bir parçasıdır, çünkü burası genellikle müşterilerinizden toplanan verileri depoladığınız yerdir. Verileri depolamanın yanı sıra, CRM yazılımı, toplanan verileri analiz etmek ve işletmeniz için bir pazarlama stratejisi hazırlamak için kullanmak için de kullanılır.

Siber korsanların CRM yazılımınıza erişim sağladığını bir düşünün. Bu hassas verilere eriştiklerini ve bunları suç faaliyetleri için kullandıklarını. Bu ihlalden sadece para kaybetmekle kalmayıp, aynı zamanda markanızın itibarını da kaybedebilirsiniz.

CRM yazılımınızı güçlü bir parola ile korumak yeterli değildir. Düşündüğünüz gibi etkili olmayacağından farklı bir yaklaşım benimsemelisiniz. Neden? Çünkü çoğu ihlal içeriden gelir.

CRM yazılımınızdaki verileri korumak için, erişimi yalnızca güvenilir çalışanlarla sınırlayın. Erişimi olanların güvenilir olduğundan emin olun. Müşterilerinizin verilerini yönetme sorumluluğunu atamadan önce personelinize göz atın. Hesabınıza girişleri izlemek için kullanabileceğiniz bir izleme aracınız varsa ideal olacaktır. Son olarak, Kendi Cihazını Getir (BYOD) politikasına izin vermeyin. Çalışanlar yalnızca şirket tarafından tahsis edilen cihazları kullanmalıdır.

Özet

Bugün sağlam bir siber güvenlik stratejisi oluşturmak, her pazarlama stratejisine dahil edilmesi gereken bir konu. Saldırganlar tarafından sıklıkla kullanılan ağ geçitleri olduğundan, yukarıda belirtilen alanlara özel dikkat gösterilmelidir. Bu endişeleri gidererek, nihayet çevrimiçi güvenliğiniz konusunda endişelenmenize gerek kalmadan markanızı tanıtabilirsiniz.

Omreon olarak şirketlerin veri güvenliği konusunda yaşadıkları sıkıntıları biliyor ve çözümlerimizle veri güvenliğini etkin bir şekilde yönetebilmenizi sağlıyoruz. Siber saldırılardan korunmak için ihtiyacınız olan stratejiyi oluşturarak en etkili yöntemlerle savaşmak için uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Bu yazı ilginizi çektiyse Covid-19’un Siber Güvenlik Üzerindeki Etkilerine de göz atabilirsiniz.